Dukdalf Kerkdriel


 

‘Méér dan een restaurant.’ Dit onderschrift klopt. Punt. De eigenaar Jeroen is namelijk ook méér dan een horecaondernemer. Zijn hoofd zit vol met creatieve ideeën die hij samen met zijn team wil realiseren. Zo kun je naast lunchen en dineren ook vergaderen of trouwen!

Toch keren wij even terug naar het restaurant, en dan met name naar de entree en keuken. Want deze hebben wij samen met Jeroen efficiënter ingedeeld. Veel trouwe bezoekers denken dat er een stuk aangebouwd is, maar niets is minder waar! Vier meter van de eetruimte heeft plaatsgemaakt voor een meer afgeschermde ingang. Waar je eerst ‘meteen’ in het restaurant stond, kun jij je nu melden aan de bar en ondervinden de aanwezige gasten geen hinder van jouw binnenkomst.

De bestaande bar is naar voren geplaatst waardoor de keuken er ook meters bij heeft gekregen. De meterkast die voorheen in de keuken stond, is verplaatst naar de technische ruimte achterin de zaak. Met een ander tegeltje op de wanden en de ‘houtlook’ keukenelementen is deze bedrijfskeuken een geschenk om in te werken. De keuken ademt de warmte en sfeer van thuis, en is daarmee een voorbeeld voor veel andere horecaondernemers. Jeroen nodigt regelmatig concullega’s uit om letterlijk een kijkje in zijn keuken te komen nemen.

Interessant is dan ook de spoelkeuken die aan de keuken grenst. Door middel van een muur zijn beide keukens gescheiden van elkaar. Dit zorgt voor een vlotte doorstroom: medewerkers kunnen de vuile vaat afgeven aan het werkblad van de spoelkeuken. Ze kunnen de spoelkeuken niet inlopen waardoor je elkaar dus ook niet in de weg loopt. De afwasser maakt alles schoon en kan wel de kookkeuken inlopen om alles op z’n plaats terug te zetten. Als de spoelkeuken niet in gebruik is, kan deze afgesloten worden met een glazen schuifdeur. Met het logo van Dukdalf erop is dit een subtiele blikvanger in het geheel.

Wanneer je voorbij de bar en keuken bent, treed je door de glazen wand de eetruimte binnen. Voorheen hoorde deze ruimte bij de entree, maar door het verplaatsen van de glazen wanden is hier de ‘verloren’ eetruimte van de vernieuwde ingang teruggewonnen.

Zo zie je, slimme ideeën kunnen door ons altijd waargemaakt worden. Ben je benieuwd naar wat dit restaurant nog méér te bieden heeft? Bezoek Dukdalf en geniet aan het water. Meer info: restaurantdukdalf.nl

 

WaarMakers Projectmanagement