Een dag bij Waarmakers!

 

Hoe een dag als projectmanager er bij ons uit ziet? Vandaag volgen we Joop zijn dag bij opdrachtgever Spadel.

 

De dag begint rustig. De eerste vergadering staat om 10.00 gepland in Tilburg bij Loc, een van onze oude projecten. Hiervoor worden er alvast wat mails beantwoord en telefoontjes met onderaannemers gepleegd. Tijdens de meeting wordt er even bijgepraat en een 6 maanden controle uitgevoerd om te controleren of ons werk nog in goede kwaliteit resteert. Er zijn enkele kleine gebruikersschades gedetecteerd, en er wordt een afspraak ingepland om deze te herstellen. Zodra alles in Tilburg is afgerond stappen we de auto in onderweg naar een van onze huidige opdrachten: Spadel in Brussel.

We rijden nog even langs een van onze leveranciers in Goirle om het keukenblad voor Spadel op te halen. Het is een flinke rit, gelukkig heb jij hier als mede-projectmanager ook geen moeite mee. Om 12.30 arriveren we in Brussel en na het keukenblad naar boven gebracht te hebben en de onderaannemers gedag te zeggen gaan we op pand om lunch te halen. Tijdens de lunch worden er al een aantal dingen besproken met de onderaannemers. Zou zijn er wat elektriciteitsaansluitingen waarvan de onderaannemers niet exact weet waar ze geplaatst moeten worden, en wordt er even gegrapt met de tegelleggers.

Er wordt een controle ronde gelopen met de onderaannemers om specifieke vragen te beantwoorden en de laptop wordt weer opengeklapt om nieuwe mails te beantwoorden. Daar was vandaag gelukkig tijd voor. Om 15:00 start de wekelijkse vergadering met Spadel. Hierin wordt het budget overzicht en de planning besproken. Er waren niet veel op en aanmerkingen van de opdrachtgever en de meeting was na een uur afgerond.

Op onze terugweg lopen we nog even naar de onderaannemers toe en worden er foto’s gemaakt van de vorderingen van afgelopen week voor onze sociale media kanalen. Om 16:30 lopen we het pand van Spadel uit, onderweg naar ons hotel, omdat we morgen weer in Brussel moeten zijn.

In het hotel worden nog prijsopgaves gemaakt voor potentiële nieuwe opdrachten en worden de laatste mails en telefoontjes beantwoord. Om 18:30 sluiten we af, op zoek naar een gezellig tentjes om ons deze avond te vertoeven. Al met al, een relaxte werkdag vandaag.