Tips tegen de hoge energieprijzen! 

Iedereen weet dat de prijzen van energie de pan uit rijzen en dat de uitkomst van het verloop hiervan zeer onzeker is.Binnen de overheid zijn er al projecten gestart rond energiearmoede wat aangeeft dat het een serieus probleem is, en nog veel groter zal worden, dat veel mensen treft. meerdere bedrijven hebben door de energiecrisis hun faillissement aan moeten vragen en bijna elk bedrijf wordt gedwongen om dit door te voeren in een prijsverhoging. Daarom geeft Waarmakers u graag tips om uw bedrijf energie te laten besparen! 

Tip 1 – LED lampen

Een goede, maar vaak vergeten tip is het bekijken of alle werkplekken nog altijd verwarmd, verlicht en gefaciliteerd moeten worden. Na COVID-19 werken er steeds meer mensen thuis, maar blijven kantoren vaak nog steeds gehele dagen verlicht. Wist u bijvoorbeeld dat het acht uur lang branden van een gloeilampje rond de €29,20 per jaar kost? Een led-lampje kost bij acht uur branden €5,84 per jaar. Dit maakt een verschil van €23,36! Deze berekening geldt voor 1 lampje, stel je voor dat het er 100 zijn, dan telt de prijs voor een jaar toch al snel op. Het aanschaffen van led-lampen voor uw bedrijf wordt daarom ook zwaar aangeraden.

Tip 2 – Isolatie

Het isoleren van uw pand is de sleutel bij energiebesparing. Minder goed geïsoleerde panden zouden samen met de verhuurder kunnen kijken naar oplossingen voor isolatie. Ondanks dat dit een grote investering is, zal het u uiteindelijk veel kosten besparen in het verwarmen van uw pand. Ook zorgt de isolatie ervoor dat het pand meer waard wordt in de toekomst en voldoet aan de regelgeving.

Tip 3 – Bewegingsensoren

Veel bedrijven hebben al wel led verlichting, wat goedkoper is dan een gloeilamp. Je ziet in kantoren alleen nog niet vaak aanwezigheidssensoren terug komen. Deze tip koppelt dus terug op de eerste tip, zorg ervoor dat je verwarming, lampen, etc. beperkt zijn in gebruik. Met bewegingssensoren kun je ondanks het hebben van een led lamp nog meer besparen. Dit doordat er in ruimtes die niet gebruikt worden, geen licht zal branden. Het branden van 1 led-lampje voor 8 uur kost namelijk €5,84 per jaar. Stelt u eens voor dat 1 kantoorruimte 8 led-lampen bevat, maar deze kamer de helft van het jaar niet gebruikt wordt. Deze ene kamer kost u dan onnodig €46,72. Sonde vindt u ook niet?

Zoals je ziet zijn er een legio aan mogelijkheden om het energieverbruik te beperken en hier naarmate van tijd minder kosten aan te binden. Hoewel een investering nu wellicht nog als onnodig klinkt, zijn bovenstaande tips zeker iets om over na te denken met de stijgende energie en gas prijzen van afgelopen tijd. Heeft u bovenstaande tips al uitgevoerd binnen uw bedrijf, maar wilt u toch nog andere bezuinigingsmogelijkheden horen? In onze volgende nieuwsbrief zullen wij weer 3 tips voor energiebesparing geven!