In een klein, karakteristiek pandje in Breda is sinds kort het restaurant Kamome Ramen gevestigd. Een eenmanszaak waar het deeg (Ramen in het Japans) voor de noedels elke dag vers bereid wordt. Ook de bouillon is geheel van eigen hand, je begrijpt vast wel dat er dan een goed werkende keuken moet zijn. Mét een gezellig restaurant om fijnproevers meteen te laten genieten van al dit lekkers.
Dus hebben we het pand in 4 á 5 weken tijd volledig gestript en weer opgebouwd. De ingang hebben we intact gelaten, dit is namelijk een beschermd stadsgezicht. Vervolgens hebben we voedingen naar de keuken gelegd en deze van een nieuwe indeling voorzien zodat alles aanwezig is voor de kok/eigenaar.
In het restaurant zijn de leidingen naar de bar verlegd en is er in de vloer een luikje verwerkt dat naar een kleine kelder leidt waar de water- en gasmeter zijn. Met een mooie nieuwe vloer erop is dat bijna onzichtbaar. Vervolgens zijn de wanden aan de voorkant van het restaurant afgetimmerd met gefineerde platen. In Kamome stijl is er behang en verlichting aan de muren gemaakt. En om het klimaat te beheersen hebben we het voorbereidende werk voor de airco’s uitgevoerd en ze daarna gemonteerd.
De toiletgroep is gehandhaafd maar heeft een frisse make-over gehad. Tegen de buitenwanden zijn tegels geplaatst die een warme houtlook hebben. Dit ziet er gezellig uit én is zeer hygiënisch. Handig dus! De houten bar is een ware eyecatcher geworden door het aanbrengen van de sfeerverlichting.
Met de kleuraccenten die door de eigenaar zelf aangebracht zijn, is er een sterk totaalconcept neergezet. Proef het zelf eens: kamomeramen.nl