HELMOND

Huisartsenpraktijk
Gasthuisstraat

HUISARTSENPRAKTIJK

Huisartsenpraktijk Gasthuisstraat – Helmond
‘Dat gaat niet, bestaat niet’ was het eerste dat we concludeerden bij het doornemen van de mogelijkheden om de huisartsenpraktijk van dokter De Loyer aan de Mauritslaan te verhuizen naar de Gasthuisstraat. Bij de indeling van dit verzamelgebouw met verschillende zorg-disciplines werd aangegeven dat de huisartsenpraktijk op de eerste verdieping moest komen. Op de begane grond was het plafond te laag. Maar een huisartsenpraktijk hóórt direct toegankelijk te zijn! Hoe komt in vredesnaam een brancard van boven naar beneden?! De liften zijn te klein en de trap is geen optie. Wij van WaarMakers geloven dat de praktijk wél op de begane grond kan huisvesten.

Van één grote, open ruimte zijn er twee ruimtes gemaakt. Een gedeelte voor de huisartsenpraktijk en de andere als gezamenlijke wachtruimte. Leidingen en aansluitingen zijn gemaakt op plekken waar het wel paste. Wanneer het erop leek dat er door de aanleg van een leiding het plafond echt te laag dreigde te worden werd hier een oplossing voor gevonden. Noem het gerust een ‘omleiding’.

De praktijk heeft ruime behandelkamers gekregen met veel daglicht. Er is bewust gekozen voor groene wanden; groen is rustgevend en stelt mensen op hun gemak. Ook de keuken/kantine voor de medewerkers is licht en ruim. Een fijne plek om even pauze te houden of samen te overleggen.

Dit pand heeft 10 jaar leeggestaan, ongelooflijk hè? Doordat er één zorgverlener gestart is in dit gebouw heeft de gemeente de overige disciplines benaderd om hier met elkaar te vestigen. Dokter de Loyer werd ook gevraagd. Zij heeft er absoluut geen spijt van dat ze verhuisd is. Met alle zorgverleners onder een dak ontstaat een prachtige samenwerking ten gunste van alle cliënten. Een mooie en efficiënte manier om meteen de gehele innerlijke (en uiterlijke!) mens te kunnen helpen.

Voor meer informatie over Huisartsenpraktijk Gasthuisstraat kijk op: www.huisartsenpraktijk-gasthuisstraat.nl


Jouw project ook zo vlekkeloos laten verlopen als dat van de huisartsenpraktijk Gasthuisstraat? Neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden. Neem contact op